Galerie De Roos van Tudor
 

Jan Hofman

 
Jan Hofman
 

Jan Hofman is bijna vijf decennia als beeldend kunstenaar werkzaam, als graficus en als schilder met gemengde technieken. Zijn omvangrijke oeuvre intrigeert door de visuele kracht en geraffineerde kleurenrijkdom. De kunst van Jan Hofman is tot grote bloei gekomen door de toepassing van nieuwe werkwijzen en technieken in de grafische kunst. Al vroeg in zijn loopbaan als kunstenaar voert hij allerlei experimenten uit met werk op papier, en ontwikkelt niet eerder toegepaste druktechnieken die bijzondere vaardigheden vereisen. Hij mengt pigmenten en inkten op een geheel eigen manier. Dat is de reden dat hij zelf zijn etsen drukt, een tijdrovend karwei, waardoor de oplagen gering zijn. Elk blad in een oplage is uniek omdat het onder dezelfde spanning tot stand komt als bij een eerste druk.


Hij onderzoekt vormrelaties van cirkels en vierkanten. Binnen deze figuren snijdt hij op ritmische wijze stroken materiaal weg en vouwt dit uit waardoor buiten de vaste randen van het kunstwerk een duplicaat van de basisfiguur ontstaat. Dit procéd zal hij later op speelse wijze vervolmaken. Hij is bij deze objecten vooral op zoek naar monumentale uitdrukkingsvormen.


Grote stukken zink met grillige vormen en rafelige randen worden met verf bewerkt en vloeien uit buiten de randen van een traditionele omlijsting. Karakteristieke bladen van bomen en planten worden geprepareerd en van dikke verflagen voorzien om vervolgens te worden samengebracht in een grootschalige harmonische compositie

 

 
  19,50

Jan Hofman

biografie

25 x 22 cm 144 pagina's
gebonden in hard kaft.

vele afbeeldingen van grafiek en schilderijen
Tekst: Jan Snijder, Evert Duintjer Tebbens, Jan A. de Boer
Taal: Nederlands en Engels

 

 

 

 

 
     

 

 

        

 

 

   

 

   

         

 

 

        

 

 

 

 

 

 

                                (50x40)

 

 

 

Arch. Land (70x100)    Arch. Land II (70x100)            Arch. Land (70x100)

 

 

 
 
 
 
 
   

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy