Galerie De Roos van Tudor
Pim Velthuizen

 

 

 

   

Mijn epoxyhars-objecten (kunstglas) bestaan uit meerdere gegoten transparante lagen epoxyhars. Door verschillende materialen toe te voegen, aan de epoxyhars, bouw ik een driedimensionaal beeld op. De materialen in de lagen werken dynamisch op elkaar in. Je kunt mijn objecten daarom vanuit meerdere hoeken bekijken en nieuwe details ontdekken.

 

In mijn objecten wil ik mijn fascinatie voor Oosterse mystiek uitdrukken. Het idee van grenzeloosheid en dat alles leven is, inspireert me. Grenzeloosheid wordt heel mooi omschreven, als een cirkel waarvan het middelpunt overal is en de omtrek nergens.

 

Die ideeŽn, ruim tweeduizend jaar geleden verwoord, zijn ongelooflijk rijk. De nieuwe theorieŽn in de kwantummechanica over meervoudige universa en dimensies vind je er al in terug.

 

Elk werk zie ik als een hapje uit een oneindig groot geheel van grenzeloos leven. Elke stip zie ik als een bron van bewustzijn en elke streep als een stroming van leven. Alles in het universum beweegt, leeft, verandert en ontwikkelt zich. Nergens is stilstand.

 

Volgens de Oosterse mystiek is dat grenzeloze ook in ons aanwezig. Het is alleen opgesloten, we herkennen het vaak niet. We kunnen het ontwikkelen en de verbondenheid ervaren met alles en elkaar.

 

 


 

 

 

 

 

 
     
 

   

 

    

  

    

  • Yggdrasil I
  • Yggdrasil II

Yggdrasil komt uit de Noorse mythologie en is de levensboom die alle werelden verbindt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy