Galerie De Roos van Tudor
 

    Catrinus Spinder

 
 
 
 "Flessenpost"
Be´nvloed door de beelden van de vluchtelingen die dobberen in een bootje op zee, maakte hij deze serie. Flessenpost met een noodkreet dobbert ook op het water. Wie vind deze noodkreet of vluchteling? De flessen en kruiken vertellen het verhaal. Catrinus probeert symbolisch aandacht voor de vluchtelingen te vragen en zo de dobberende flessen een leven te geven. Door de vaak lichtgevende kleuren trekken ze de aandacht van de vinder voor de noodkreet.

 

Catrinus volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten “Vredeman de Vries’ te Leeuwarden. Hij exposeerde voornamelijk in het noorden van Nederland. Het Fries Museum is een van de instellingen die werk van hem in collectie heeft. Daarnaast vervulde hij onder andere opdrachten voor de beeldentuin in Franeker en ontwierp hij het logo voor de gemeentelijke Sociale Dienst te Leeuwarden.
In tegenstelling tot veel mensen die hun zorg slechts met de mond belijden, bekommert Catrinus Spinder zich daadwerkelijk om het milieu. Dit uit zich in zijn werk door het hergebruik van materialen: goedkope materialen worden door hem tot een kunst werk verwerkt.
 

Afgelopen tijd trok Catrinus veel aandacht met zijn levenswerk de installatie  “I never promised you a rose garden”

In de kleurrijke, glitter wereld waarin Catrinus je meevoert komt veel symboliek voor. Meestal duiken heldere koi karpers op, symbolen van geluk en voorspoed. Ze zwemmen al bijna een leven lang met Catrinus mee.

Met boekuitgave  10,-

 

tekst door Gitte Brugman

 

 

 

 

   

 

Deelname aan de tentoonstelling "Still....even" in de Martinikerk te Franeker 3 mei - 2 september 2024

 

 

 

 

 Flessenpost 120x100

 

 Flessenpost 100x100

 

 Flessenpost 40x60

 

 

 

 


"Minerva op een flower power feest"  130x300 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy