Galerie De Roos van Tudor
 

     Jenny Boot

 
 

Sinds het begin van haar carrière wilde Jenny Boot haar gevoelens via kunst overbrengen en om deze reden begon ze te schilderen, maar ontdekte al snel dat ze met fotografie haar visie nog meer kon beheersen.

 

Licht is een belangrijk aspect in Jenny's werk. Volgens de kunstenaar is licht wat een foto maakt of breekt, ook al kan een foto, een idee of een model mooi zijn. Door het gebruik van licht kan ze haar modellen in schilderkunstige beelden vastleggen.

 

Jenny studeerde af in modefotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam, werkte voor veel tijdschriften en ontving talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een nominatie bij de Cannes Lion Awards en een eervolle vermelding bij de prestigieuze Moskou International Foto Awards.

 

Haar kunstwerken zijn gepresenteerd op de meest prestigieuze internationale kunstbeurzen. Ze maken ook deel uit van de collectie van het Palms Hotel in Las Vegas, naast artiesten als Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol, Takashi Murakami, KAWS en Dustin Yellin.

Eén van de werken, ‘Black Girl with Pearl’, is in 2020 toegevoegd aan de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam.

 

 
 

 

 

 

 
"Mirte"120x90 

 

"Vincent"

 

"Nina"

 

"Nikita"

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy