Galerie De Roos van Tudor
 

Kristin Stobbink

 
 

Serie Water. me. every. day    35  x 50 cm 2016

De serie Water.me.every.day bestaat uit vier prenten. Op elke werk staat een verticale kleuren ets een blinddruk. De voor mij vernieuwende beeldtaal is een vertakking van mijn doorontwikkelende seriematigheid.

- natuur - groei - nurture - water - leven - mens - brein - leren - verandering - ontwikkeling -

In deze serie  trek ik de mens parallel met het op de natuur geïnspireerde werk en doormiddel van vergelijkingen en verbindingen. 

Serie Still in movement. 0ngoing

Waarom fascineert water mij zo.
Water heeft zoveel elementen die een rol spelen. Het is vloeibaar, de wind zet het in beweging, er is sprake van natuurlijke stroming, het spettert en kan van vorm en substantie veranderen (ijs, sneeuw worden). Het is doorzichtig, een zee of sloot bestaan nooit uit alleen water, het kan troebel en vies zijn – waterplanten en vissen bevatten, het weerspiegelt zijn omgeving en weerkaatst licht. Alleen een blauwvlak maakt nog geen goede weergave van water of een zeegezicht. Water is dynamisch, het beweegt, maar hoe die beweging en vorm te vangen geeft eindeloze mogelijkheden.

 Het is in mijn werk als kunstenaar in de eerste instantie niet mijn bedoeling om mensen een betekenis op te leggen of hun eigen interpretatie te sturen. Maar in de gesloten bubbel van mijn eigen creërend vermogen - het moment wanneer de rest van de wereld niet bestaat stuur ik de toekomstige waarnemer toch zeer subtiel. Jij snapt net als menig dat de realiteit is dat wij mensen de schoonheid van de natuur eindig maken. Dat jij je kan afvragen waarom wij mensen bepaalde dingen doen, denken of (niet)zien. Je zou het werk een soort klankbord kunnen noemen.

 

 
 

 

 

 

 
     
 

 

 

 
     
 

 
     
 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy