Galerie De Roos van Tudor
 

Openbare bibliotheek
Leeuwarden


Wirdumerdijk 34
8911CE LEEUWARDEN

Openingtijden:
maandag 12:30 - 18:00 uur
dinsdag 12:30 - 20:00 uur
woensdag 11:00 - 18:00 uur
donderdag 12:30 - 20:00 uur
vrijdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag 11:00 - 16:00 uur
zondag gesloten

Afwijkende openingstijden
 

 

 

 

 

 

 
     
   

Galerie de Roos van Tudor is in de Openbare Bibliotheek te Leeuwarden te gast met een reeks wisselende exposities. De tentoonstellingen zijn te zien in de entree van de bibliotheek.

Al meer dan 25 jaar richt Galerie De Roos van Tudor zich op hedendaagse kunst van zowel beginnende als gevestigde Nederlandse kunstenaars. Minimaal worden er zes solo- of groepstentoonstellingen per jaar in de galerie georganiseerd. Om de vaste kunstenaars van de galerie ook een ander podium te geven worden er in de jaarplanning altijd exposities op andere locaties gepland.

Wim Bettenhausen "Stadsgezichten" grafiek

 

   tot  21 juni 2017

 

   

Wim Bettenhausen: "Tegenlicht, lange schaduwen, huizen die de tand des tijds hebben doorstaan, krullen van een oud hek …. De regelmaat van trottoirtegels of lantaarnpalen…. Oude stations met veel gietijzer, dan juist weer strakke flatgebouwen die grauw afsteken tegen de horizon, dat alles inspireert mij telkens weer tot het maken van etsen. Misschien is het ook de techniek van het etsen die zich leent voor dergelijke onderwerpen. De variatie in lijn is wellicht onbeperkt. Dit geldt ook voor de aquatinten die op alle mogelijke manieren toegepast kunnen worden en zeer sfeerbepalend zijn. Vaak zaag ik ook mijn etsen uit, zodat het wit van het papier de hemel suggereert en het onderwerp een silhouet doet lijken. Jarenlang hield ik mij met stadsgezichten bezig; de laatste jaren wordt de invloed van de natuur steeds groter en is haast niet meer weg te denken. De combinatie natuurarchitectuur vind ik schitterend: een mistig herfstbos, een donkere begroeiing waar een bouwwerk uit oprijst, rietpollen die zich in het water spiegelen, silhouetten van bomen of molens in een sappige wei die in hun eenvoud mooi staan te wezen".

 

 

 
     
 

 
     
 

 
     
 
 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy