Galerie De Roos van Tudor
 

Openbare bibliotheek
Leeuwarden


Wirdumerdijk 34
8911CE LEEUWARDEN

Openingtijden:
maandag 12:30 - 18:00 uur
dinsdag 12:30 - 20:00 uur
woensdag 11:00 - 18:00 uur
donderdag 12:30 - 20:00 uur
vrijdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag 11:00 - 16:00 uur
zondag gesloten

Afwijkende openingstijden
 

 

 

 

 

 

 
     
   

Galerie de Roos van Tudor is in de Openbare Bibliotheek te Leeuwarden te gast met een reeks wisselende exposities. De tentoonstellingen zijn te zien in de entree van de bibliotheek.

Al meer dan 25 jaar richt Galerie De Roos van Tudor zich op hedendaagse kunst van zowel beginnende als gevestigde Nederlandse kunstenaars. Minimaal worden er zes solo- of groepstentoonstellingen per jaar in de galerie georganiseerd. Om de vaste kunstenaars van de galerie ook een ander podium te geven worden er in de jaarplanning altijd exposities op andere locaties gepland.

MAARTJE STRIK, grafiek

 

   tot  11 mei 2017

 

Balanceren tussen droom en werkelijkheid

 

 

“In mijn werk geven ogenschijnlijk kwetsbare figuren iets prijs van hun innerlijk. Ik streef ernaar om de inwendige, of de verborgen aspecten van de werkelijkheid te laten zien. De afgebeelde figuren verbeelden de reactie van de mens op zichzelf en op de ander, op de wereld en op het verstrijken van de tijd, kortom, op het leven. Dit levert verhalende werken op, werken die misschien esoterisch van aard te noemen zijn, maar die ook een uitdaging voor de toeschouwer vormen om te doorgronden wat er ‘gezegd’ wordt. Die dialoog tussen werk (of kunstenaar) aan de ene kant en beschouwer aan de andere is niet de makkelijkste, maar wel een spannende; ze lijken de toeschouwer aan het denken te willen zetten ‘wat wordt hier verteld, waar kijk ik eigenlijk naar? Welke identiteit zie ik hier en wat is de plaats in de wereld? Herken ik iets, mezelf?

 

 

 
     
 

 
     
 

 
     
 
 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy