Galerie De Roos van Tudor
 

Teigetje & Woelrat

 
 

De geschiedenis van het merk Teigetje&Woelrat begint in huize Het Gras in Greonterp, waar Willem Bruno van Albada en Hendrik van Manen dan wonen met hun partner, de schrijver Gerard Kornelis van het Reve. Zij hebben de namen Teigetje en Woelrat zelf bedacht en figureren in Gerards literaire werk.

In Greonterp start hun kunstzinnige carrière en na de verhuizing naar Veenendaal gaan zij zich naast het pottenbakken, toeleggen in “Studio de Eenhoorn” op eigen ontworpen nabreimodellen.

Door hun interesse voor natuurlijke en luxueuze materialen is de stap naar een studio in Amsterdam gemaakt die een groot assortiment eigen ontworpen designkleding en accessoires biedt. Eigen gebreide stoffen worden, naast linnen en leer, toegepast voor

kledingontwerpen, gordijnen en interieurartikelen.

 
 

 

 

 

 
     
 


 
   

 

 

 

 

  Mondkapje: Het Reviaanse anti corona mondkapje. collectors item

 

  De voorzijde van dit mondkapje is van De Ploeg gordijnstof afkomstig van de gordijnen die Gerard van t Reve nog zelf gemaakt heeft op de naaimachine van zijn moeder toen hij op de Oude zijds Achterburgwal woonde en die telkens meeverhuisd zijn. de achterzijde is van 100% linnen batist. Het mondkapje is verpakt in een luxe doos met 3 foto's van Reve en kost 49,50.

   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 
     
 
 

 

 

 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy