Galerie De Roos van Tudor
 

Marjolein Terwindt- Wetterauw

 
 
De houtsnede is een van de oudste druktechnieken, volgens een simpel principe maar met ontzettend veel mogelijkheden. 
Het aantrekkelijke van deze werkvorm vind ik de afwisseling tussen het creatieve gedeelte van het drukproces; het tekenen, ontwerpen, kiezen van de kleuren, en het technische; het overzetten van de tekening op de plank, het snijden in het hout en het werken met de pers. 
De eerste stap naar een nieuwe prent is tekenen en ik ga net zo lang door tot ik vind dat ik het onderwerp in mijn vingers heb.
Tijdens het drukproces neemt de structuur van het hout de tekening als het ware over en geeft de voorstelling een ander karakter. Dat te kunnen sturen en technisch goed te kunnen laten lukken geeft me veel plezier. Ik streef naar helderheid en directheid. 
Hout is fijn om mee te drukken, de lijnvoering wordt wat weerbarstiger dan met linoleum en de nerf is een prachtig extra. 
Een voordeel van grafiek is, dat je ervoor kunt kiezen om tijdens het drukken te variŽren met kleur en het aantal drukgangen waardoor er verschillende versies van dezelfde prent ontstaan. 
Mijn prenten zijn figuratief, meestal gaan ze over zaken uit mijn omgeving die me op de een of andere manier dierbaar zijn.
 
 

 

 

 

 
     
 

 

 
                            
 
 

 

 

 
                            
 

 

 

 

 
     
 
 

 

 

 

 
     
 
 

 

 

 

 
     
 
 

 

 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy